mnišský domek III

Patrový domek se sedlovou střechou, s volným štítem obráceným k severu a na jižní straně pod valbovou střechou spojený chodbou s ostatními z šestice mnišských domků. Hladká fasáda je v severním průčelí a východní straně prolomena vždy ve dvou okenních osách obdélnými okny se šambránami a na parapetních římsách, v přízemí nižšími čtyřdílnými, v patře pak vyššími šestidílnými a v nadpraží doplněnými frontony završenými (jen ve štítové zdi) lomenými konkávně prohnutými římsami. Západní strana bez otvorů je v třetině výšky uskočena a pod střechou završena členitou římsou. Jižní strana je spolu s chodbou prolamována v patře obdélnými, v přízemí obloukovými okny bez šambrán a završena podstřešní římsou. Přilehlý krček spojovací chodby je ze severní strany mezi domky prolomen malým čtvercovým čtyřdílným oknem.