ostatková kaple

Drobná přízemní budova se vstupním průčelím obráceným k západu, se sedlovou střechou krytou bobrovkou, na východní straně zvalbenou, na západní straně ukončenou bohatě členěným štítem. Budova je z východní a jižní strany podložena lehce ukosenou opěrnou zdí tvořící hranici areálu kláštera, završenou nízkou ohradní zídkou navazující na stěny márnice. Fasády jsou posazeny na nízký sokl a ukončeny málo výraznou členitou podstřešní římsou. Boční stěny (severní a jižní) jsou členěny vždy ve dvou osách svislými omítkovými pásy, přerušenými v celé šířce vysokými segmentovými okny v členěných šambránách završených vysokými lichoběžníkovými klenáky. Okna mají novodobou výplň. Symetrické západní průčelí s vysokým štítem tvoří kulisu před celou budovou. Průčelí spočívající na výraznějším soklu je lemováno nárožními pilastry tvořícími pilíře o stejné šířce v průčelí i bočních stěnách, s prolomenou nárožní hranou, nesoucí v úrovni okapu mohutnou členěnou římsu obíhající celé průčelí i s bočními hranami, nad pilíři výrazněji vystupující a nad vstupním portálem segmentově vyklenutou. Obdélný vstupní portál, prolomený v ose průčelí, je lemován úzkou členitou šambránou s ušima završenou volutovým klenákem. Nadpraží je tvořeno vystupujícím omítkovým polem s prolamovanými hranami, do něhož je nad klenákem vložena obdélná deska s prodlouženými konci ukončenými trojicemi zvonečkových závěsků. Z desky vystupuje nápis majuskulou „HEROIBUS“. Pole i deska jsou završeny segmentem římsy. Novodobá křídla vrat jsou hladká, pobitá plechem, prolomená v osách úzkými svislými pásky prosklení na celou výšku křídel. Nad římsou průčelí pokračuje bohatě členěným barokním štítem rozděleným římsami na tři horizontální pásy. Nízký dolní pás je nečleněný, pouze nad pilastry ukončený nárožními sokly. Střední pás štítu členěný omítkovými poli na tři části má členitá volutová křídla, se spodními volutami daleko vybíhajícími nad nárožní sokly a završenými kamennými jehlami s koulemi. Ve středním poli je elipsovitá vpadlina lemovaná šambránou, s vloženou plastikou kříže. Horní římsa je nad středním polem lehce vyklenutá. Horní pás štítu je hladký, s konkávně projmutými křídly, završený rovnou římsou s půlkruhově vyklenutým vrcholem. Všechny římsy i hrana štítu jsou kryty plechem. Interiér márnice je jednoduchý, členěný je mělkými pilastry stran oken (mezi okny tedy zdvojenými), s členitými římsami místo hlavic, z nichž vybíhá plochá klenba, mezi protilehlými okny doplněná ornamentálními křížovými žebry se svorníky. Mezilehlá pole jsou zdobena nástropními ornamenty. Podlaha je v zadní části márnice o stupeň zvýšena, při východní stěně je přistavěn tvarovaný stůl, nad nímž visí krucifix.