mnišský domek I

Patrový domek s nízkou valbovou střechou, na jižní straně spojený chodbou se sakristií kostela a s ostatními z šestice mnišských domků. Hladká fasáda je prolomena v severním průčelí asymetricky v jedné, ve východní straně ve dvou okenních osách obdélnými okny se šambránami a na parapetních římsách, v přízemí nižšími čtyřdílnými, v patře pak vyššími šestidílnými okny a v nadpraží doplněnými frontony završenými lomenými konkávně prohnutými římsami. Východní strana je vlevo v patře doplněna dvojicí drobných obdélných okének, v přízemí vstupem a částečně je zakryta nízkým přístavkem. Západní fasáda je bez otvorů, jižní stranou domek přiléhá ke stejně vysoké sakristii kostela. Všechny strany jsou završeny jednoduchou podstřešní římsou.