sousoší Nejsvětější Trojice

Západní průčelí lodi kostela Nejsvětější Trojice s nárožními opěrnými pilíři postavenými nakoso tvoří barokní konkávně projmutou kulisu se skulpturami od O. Schweigla. Přízemí ukončuje římsa, na ni nasedají patky pilastrů s kompozitními hlavicemi, nesoucími bohatě profilované římsové kladí. Průčelí završuje odstupněný štít s volutovými křídly, na nich dekorativní vázy. Mezi pilastry jsou na bocích niky s figurami sv. Jana Křtitele a Bruna, uprostřed je velké okno, nad ním pod segmentově vypjatou římsou kamenná kartuš se znakem kláštera, na římse monumentální sousoší sv. Trojice. Vstup do kostela sloupovým portálem v ose průčelí, datovaném 1770. Sloupy nesou balkon s dvojicemi puttů na bočních postamentech, mezi nimi kovaná parapetní mříž.