měšťanský dům

Patrový řadový zděný dům v koncové poloze, umístěný v uliční čáře, součást zástavby podružné, ale významné původní komunikace v historickém jádru města. Stavba na hloubkově orientovaném obdélném půdorysu se záchodovým přístavkem a krátkou krytou pavlačí na zadním průčelí. Hlavní fasáda do ulice má jednoduché základní členění. Střecha domu je sedlová se štítem na zadní straně, do ulice je valba. Zachována je vnitřní dispozice domu, dochovány v původním stavu jsou přitom sklepy z původního gotického objektu na této parcele. Středověké zdivo může být i v přízemí, hodnotné konstrukce a detaily mohou být dosud ukryty pod mladšími úpravami. Předmětem ochrany je dům čp. 43 (parc.č.348) a pozemky parc.č.348, parc.č.349.