měšťanský dům

Patrový řadový zděný dům, stavba na obdélném půdorysu, umístěná v uliční čáře. Objekt na široké parcele, součást zástavby významné komunikace v historickém jádru města. Hlavní fasáda do ulice má bohaté architektonické členění. Střecha domu je mansardová. Na zadní straně do dvoru je k domu připojen přízemní přístavek s valbovou střechou. Na zbývající části průčelí je v patře dřevěná krytá pavlač, zakončená původním záchodem. Zachována je vnitřní dispozice z doby celkové barokní přestavby domu, dochovány jsou přitom sklepy z původního gotického objektu na této parcele. Středověké zdivo je s největší pravděpodobností i v celém rozsahu přízemí. Vyskytuje se také s určitostí v patře domu, kde se v pravé části nachází dochovaná roubená vložená místnost. Hodnotný je také krov, dochovaný z doby barokní přestavby domu. Objekt právě prodělal celkovou opravu a adaptaci, většina jeho jeho původních konstrukcí a stavebních součástí přitom byla zachována.Dům tak i nadále obsahuje řadu velmi cenných původních součástí a detailů, ale zároveň není zcela vyloučeno, že zde ještě mohou být dosud ukryté další hodnotné části. Zahrada původně mohla mít náročnější řešení, ale jeho případné stopy dosud nebyly zjištěny. Předmětem ochrany je dům čp. 34 - stavba a pozemek parc.č.334.