Vinohradský hřbitov

Při severní zdi stojí obřadní síň - původně neogotická stavba, dnes s moderním příčným křídlem a s plochou střechou přetaženou do oblouku nad hlavní vstup. Při vstupní bráně stojí správní budova postavená kol. r. 1900. Budova má sedlovou střechu a štítové stěny zvýrazněné zalamovanou římsou. Plocha hřbitova je pravidelně rozdělena cestami se stromořadími. Je zde řada náhrobků vysoké umělecké a uměleckořemeslné hodnoty. Na křižovatce hlavních cest stojí na neogotickém podstavci kamenný kříž s litinovým tělem Krista. Na hřbitově je pohřbeno mnoho významných osobností - např. K. M. Čapek-Chod, Otto Gutfreund, Karel Hilar, Josef Holeček, Jan Kotěra, Karel Václav Rais, Jakub Schikaneder, Zikmund Winter, Otakar Zich aj.