venkovská usedlost

Přízemní objekt okapově orientovaný se sedlovou střechou s polovalbami ve štítech. Krytý bonským šindelem. V minulosti byl kryt slaměným doškem. Napravo část hlavního průčelí navazuje dřevěná brána s rovným nadpražím. Hlavní uliční průčelí prolamují 4 okenní osy a vstup, který je tvořen segmentově klenutým obloukem, vstupní dveře jsou osazeny až při vnitřním líci obvodové stěny, takže zaklenutý segment tvoří úzkou předsíň otevřenou ven (jakoby žudr). Okna jsou dvoukřídlá, šestitabulková osazená v líci fasády. Ve štítech jsou osazeny dvojice menších čtvercových oken. Omítky jsou hladké, bílé. Napravo od síně je situována komora se schody po podstřešní komory. Ze síně se vstupovalo na dvůr, kde byl kratší hospodářský trakt, který vznikl prodloužením dvorní části střechy. Dnešní dvorní trakt je tvořen přístavkem s terasou s pultovou střechou a při střední části dvorního průčelí je přístavek také se sedlovou střechou.