dům U Panny Marie hromničné, U Šupů

Původně dva středověké a renesanční domy, spojené barokní přestavbou z 1674. Dnešní barokní podoba z doby před 1723. Hloubková parcela zcela zastavěna jednopatrovým domem s mansardou a štítem podkroví do Spálené ulice. Hloubkový trojtrakt se střední chodbou, barokní podoba fasády se štítovým nástavcem a atikovou zídkou se štítky.Kolem roku 1791 klasicistní úpravy a přístavba dvorního jednotraktového křídla. Na hlavní objekt navazují dvě křídla a zastřešený dvůr. Šestiosé hlavní průčelí s dřevěným představeným neorenesančním výkladcem z 19.století s vyřezávanými prvky (např. karyatidy, andílci). Mezi okna štítu mansardy vložen štukový rám s reliéfem P. Marie, nad ním okénko. Boční fasáda do Ostrovní ulice devítiosá jednopatrová, mírně zakřivená. V třetí ose zleva ostění bývalého průjezdu. Dům je podsklepen dvěma skupinami sklepů. Dvůr zastřešen plochostropu terasou. Barokní dvouramenné schodiště s vřetenovou zdí a zaklenutím ramen.