dům U Dubenských, U Goliášů

Ze staršího stavu se dochovaly pouze sklepy gotického původu pod pravým traktem hlavní budovy. Třípatrový řadový činžovní dům s výrazně hloubkovou dispozicí. Hl. průčelí sedmiosé, ve střední ose s vjezdovým portálem s půlkruhovou archivoltou mělce profilovanou. Balkon na krakorcích má kovové zábradlí s mřížovým rastrem se srdcovitě svinutými pásky. Okna 1. p. lemována profilovanými štukovými šambránami po stranách s úzkými pilastříky s volutovými konsolkami ve vrcholu, nesoucími jednoosé profilované nadokenní římsy. Okna všech podlaží zdůrazněna průběžnými parapetními římsami, šambrány ve 2. p. jsou zjednodušeny, bez konsolek, v nadpraží s hladkým vlysem a nadokenní římsou.3. p. má okna pouze rámována šambránami, nad nimiž spočívá hl. římsa. Celý rastr pater rámují ploché liseny. V závěru průjezdu na levé straně připojeno pilířové schodiště polokruhového obrysu, stupně kamenné, zábradlí tyčové, klasicistní.