dům U Cikánů

Rozlehlá pětipodlažní budova sestává z křídel kolem dvou dvorů. Hlavní průčelí je členěno výraznými horizontálami kordonových říms, pásy bosáže a osově situovaným arkýřem, ukončeným balkonem. Podobně řešené balkony jsou i po obou stranách. Střední rizalit završuje štítový nástavec, zakončený trojúhelným frontonem, zdobený bohatě nikami s vázami a pilířky s obelisky. Parter (dnes nevhodně zakrytý novodobými výkladci). Okna jsou zvýrazněna trojúhelnými a půlkruhovými nadokenními římsami s bohatým štukovým dekorem, v okenních parapetech balustráda. Průjezd v ose s původní dlažbou je zaklenut sledem křížových kleneb, portálky po jeho stranách mají bohatě zdobené supraporty a římsy, jeho stěny člení štuková vpadlá pole, v oknech jsou leptaná skla. V dekorativním stylu jsou řešeny i portálky v jednotlivých patrech. Interiéry v uličním traktu 2.NP pronajímané pro obchodní soud s kancelářemi a jednacími a zasedacími sály byly původně bohatě umělecky zdobeny, dnes zachovány jen profilované štukové stropní profily ve většině místností a jediný kazetový strop.