činžovní dům

V r. 1906, po úpravě nábřeží, byly na pozemcích bývalé Bubeníčkovy ohrady postaveny dva objekty (čp. 2013 a 2014), které jsou architektonicky řešeny jako jeden celek. První vnitřní úpravy čp. 2013 byly provedeny v r. 1910 a 1912, suterén v r. 1924 renovoval J.Kutina. Nárožní 6-podlažní, podsklepený dům se sedlovou střechou má zaoblené nároží zdůrazněno arkýřem umístěným ve 4. - 6. NP a vygradovaným věží s cibulovou bání. Uliční fasády jsou bohatě zdobeny dekorativními štukovými i architektonickými prvky, tj. balkon s kovovým zábradlím a sloupky s vázami probíhající ve 3. NP v celé šířce fasády a dvojice otevřených loggiových arkýřů ve 4. a 5.NP. Arkýře (o šířce 3 os Do Jiráskova nám. a 2 os do ul. Náplavní) tvořené sloupy s kompozitními hlavicemi a konvexním balustrovým nebo kovovým zábradlím jsou ukončeny balustrou a podepřených nesignovanými plastikami atlantů (obdoba vídeňských paláců J. L. Hildebandta). Štíty původních podkrovních vestaveb v ose arkýřů s volutovými frontony výrazově navazují na české dientzenhoferovské baroko. Veřejný interiér domu dochován s původními uměleckými a uměleckořemeslnými prvky.