nájemní dům

Šestipodlažní dům s kolmo navazujícím dvorním křídlem byl vystavěn na pozemku bývalých vojenských pekáren. Hlavní fasáda řešena ve stylu bohaté florální secese, na všech uměleckořemeslných detailech fasády ve štukové výzdobě i kovaných výzdobných prvcích se opakuje motiv ornamentu růže. Průčelí je v úrovni 3.NP horizontálně předěleno průběžným balkonem s kovovým tepaným zábradlím. Část fasády je obložena modrými kachlíky, keramický obklad s ornamentem se opakuje i ve vlysu pod výrazně vysazenou korunní římsou. Průčelí vrcholí atikou se segmentovým štítem, prolomeným obloukovým oknem. Secesní štuková výzdoba s uplatněním motivu růží se uplatňuje i v interieru, v průjezdu, schodišťovém prostoru (balustráda zábradlí). /podle UPP, ed. R. Baťková, Academia, Praha 1998/