palác Šebkův, býv. Bredovský

Řadový dům na obdélné parcele,čtyřkřídlý,s pravidelným obdélným dvorem. Dvoupatrové ul. průčelí z pískovce,11ti osé, členěné bosáží, římsami a pilastry (1. p. iónské, 2. p. korintské) nahoře je uzavírá mohutná korunní římsa s obdélnými větracími okénky mezi reliéfními festonovými závěsy, nad ní balustrádová atika. Hl. vstup tvoří vysoký tříosý portikus, ze čtyř korintských sloupů, architrávu a balustrádového balkonu. Po stranách vjezdu dvojice nik se signovanými plastikami J. Wagnera z 1929-32. Dvorní průčelí hl. a zadního křídla tříosá boční křídla 4osá, ni přízemí s arkádami na tokánských sloupech,v 1. p. arkádami na pilířích (do čel vsazeny iónské pilastry), 2. p. má arkády ze sdružených obloukách, pilíře zdobí pilastry korintské. Sklepy pod celým půdorysem (valené klenby, placky). Na hlavní vstupní sloupový prostor v přízemí navazují prosklené arkádové chodby po všech stranách dvora. Vestibul i chodby pokrývá antikizující malba (pompejské motivy). Reprezentační schodiště v pravém dvorním křídle je dvouramenné, obložené mramorem, s kuželkovou balustrádou zábradlí a galerií. Na zábradlí dvě pozlacené sochy světlonošů. Nad nástupním ramenem kupole na pendantivech, s bohatě zlacenou antikizující malbou, na zdi udává letopočet MDCCCLXXIII-dokončení stavby. Klenbu schodišťového prostoru pokrývají malby v pompejském stylu. Další schodiště tříramenné, kamenné, s litinovými ozdobnými pruty zábradlí v rozsahu přízemí a 1. p. je zdvojené. V levém bočním křídle se v 1. p. nachází reprezentační prostor "lunetového sálu" (malby Viktoria Barvitia).