Palác Koruna

Nárožní šestipodlažní budova obdélného půdorysu, protkaná pasáží se střední dvoranou, završenou kupolí. Na nárožích rizality. Jedná se o železobetonový skelet s cihelnými výplněmi. Ve střední části hmotou průčelí prostupuje monumentální věž. Je hranolová s konvexně vyklenutou boční stěnou s okny, v nejvyšší etáži se její půdorys mění na válcový a je završena korunou. Po stranách svrchního válce věže figury. Věž se o dvě patra zdvihá nad úroveň bočních křídel. Přízemní část členěna prosklenými výkladci. Patra prolomena obdélnými, pravoúhle zakončenými okny, mezi nimi prochází vertikální lizény, zasahující přes tři podlaží, fasáda završena římsou s plastikami orlů. Na pravém nároží rizalit se středním půlválcovým předstupujícím arkýřem. Sochařská výzdoba od S. Suchardy. Dispozičně se jedná o dvě průčelní vzájemně kolmá křídla, do Václavského náměstí směřuje trojtrakt, do ul. Na Příkopě dvoutrakt. V zadní části parcely se ještě nachází další tři dvorní křídla. V interiéru dochována mramorem obkládaná pasáž s oktogonální dvoranou, na jejíž vnitřních stěnách se dochovala sochařská výzdoba. Je završena kupolí o železobetonové konstrukci. Několik schodišť si zachovalo zdobné zábradlí. V patrech místnosti a chodby se štukovými stropy, dveře s původními secesními zárubněmi.