Wiehlův dům

Dvoukřídlý nárožní dům složen z dvoutraktových křídel, v jejichž průniku situováno hl. schodiště, na téměř celé ploše parcely. Hl. průčelí čtyřpatrové, přízemí- 3. p. čtyřosé, 4 .p. sedmiosé, přízemí novodobě upraveno, 1. p. s pásovou bosáží. Vlys nad 1. p. nese nápis "Wiehlův dům", fasáda od 2. p. s nárožní bosáží, ve 2. p. ve třetí ose balkon,ve čtvrté arkýř, ukončený ve 3. p. s parapety se štukovým dekorem. Na nárožních pilastrech jsou zdobné architrávy, okna podvojně sdružená, se středním sloupkem a ornamentálně členěnou archivoltou. Po stranách štítu jsou dva vikýře s přilbovými stříškami. Střecha ohraničena dvěma etážovými štíty. Ve středu sedlové střechy vyrůstá z hřebene osmiboká oplechovaná vížka s cibulovou bání. Plochu 2. a 3. p. sjednocuje freska pokrývající plochy stěn mezi okny a po stranách arkýře. Čtyři meziokenní plochy zdobí Alšovy malby, program pokračuje na boční fasádě. Meziokenní pilíře a vlys pod hlavní římsou zdobí nástěnné malby s figurálními a ornamentálními motivy. Průčelí do Vodičkovy ul. člení při nároží jednoosý risalit, zbývající úsek průčelí má deset okenních os. Část přízemí nově otevřena loubím. Ve 2. a 3 .p. je fasáda mimo risalit z režného cihelného zdiva, v 9. ose předstupuje arkýř. Plocha risalitu a 4. p. je s nástěnnými malbami, které navazují na hl. fasádu. V patě sedlové střechy na nároží vystupuje etážový štít nad risalitem, dále vpravo dva vikýře a nižší etážový štít. Objekt má dvě suterénní podlaží. Hl. schodiště je tříramenné s pův. litinovým zábradlím bohaté neorenesanční profilace.