Kostelákovský dům

Nárožní trojpatrový dům s fasádou o jedenácti osách v Jungmannově ul. a čtrnácti osách v Palackého ul.má hl.průčelí s vjezdem situované do Jungmanovy ul. Je členěno parapetními římsami, na něž v 1. p. nasedají barokní šambrány s festony a štíty. Ve 2. p. jsou klasicistní okna rámovaná pilíři oddělenými štukovými výplněmi a neobarokními šambránami ve 3. p. Parter je novodobě upravován. Fasáda v Palackého ul., která pochází z klasicistní přestavby, je řešena obdobně, ale bez středové části s atikou. Pětikřídlý dům dvoutraktové dispozice má dva dvorky. Podsklepeno je nároží a část křídla v Palackého ul. řadou gotických sklepů. Na dispozici sklepů navazuje v přízemí část neckově klenutého křídla, ostatní místnosti jsou klenuty na pasy. V levé části prochází domem úzký, na placky klenutý, průchod do dvora. Přibližně uprostřed přízemí v Jungmanově ul. prochází barokní, neckově klenutý průjezd, po jehož stranách jsou místnosti klenuté barokně s výsečemi a klasicistními plackami. Stěny průjezdu z Jungmannovy ul. se dochovaly v secesním provedení se soklem z červeného umělého mramoru a štukovými ornamentálně zdobnými pasy. Uprostřed průjezdu se vstupuje na trojramenné schodiště s litinovým historizujícím zábradlím. Ze zbývajících křídel je v přízemí nejvýznamnější prostor stájí v krátkém zadním křídle menšího dvora, v němž se zčásti dochovaly žlaby. V nástavbě nad stájemi se dochoval vstupní prostor zaklenutý na pendentivech (kalota). Vyjma barokních portálů ústících do malého světlíkového dvora nemají patra náročnější výzdobu.