MacNevenův palác, Nevenovský

Dvoupatrové ul. průčelí je šestiosé, střední čtyři okna vyznačují pilastry vysokého řádu jako pseudorisalit. Nad profilovanou korunní římsou zdůrazňuje tuto část nízký segmentový štít po stranách s prolamovanou atikou a v tympanonu s jemným rokokovým štukem. Pilastry s kompozitními hlavicemi uzavírají i okraj stavby. Parter oddělený profilovanou kordonovou římsou člení pásování, patra zůstala hladká. V parteru jsou nově upravené krámcové vchody. V hl. ose je edikulový portál, okna 1. p. spočívají na tumbovitých parapetech, chybí šambrány, suprafenestry s uchy zdobí vystupující vykrajovaná pole různých tvarů a ukončují shodně zvlněné římsy, kromě obou bočních os. Okna 2. p. se zachovanými šambránami mají zavěšené čabrakové parapety a nad nízkými prázdnými suprafenestrami probíhají opět zvlněné římsy. Rozdíl mezi bočními a středními osami je zde výraznější. Dvorní průčelí jsou jednoduchá, ve vjezdu jsou klasicistní vrata, přes 1. p. vede pavlač s rovným podhledem a klasicistním zábradlím. Podsklepena je hl. budova, kromě průjezdu a úzkého dvorku. Sklepy neodpovídají dispozici přízemí. Dvě samostatné skupiny hloubkově orientovaných gotických prostor byly dodatečně propojeny chodbou pod průjezdem. Přízemí tvoří hloubkový trojtrakt se středním průjezdem. V již. traktu je renesanční místnost s pův. valenou klenbou, která byla při rokokové úpravě prodloužena o jedno pole směrem k zahradě. Obdobná dispozice je v protilehlém sev. traktu přerušeném vloženým barokním schodištěm. Renesanční je sev. dvorní křídlo.