městský dům

Dům na hloubkové parcele s třípatrovým uličním křídlem, spojeným dvorním křídlem se čtyřkřídlým dvorním stavením kolem středního dvorku. Průčelí třípatrové, čtyřosé, kryté sedlovou střechou, do dvora zvalbenou. Vstupní portál v ose segmentový, s původními dvojkřídlými dveřmi, portál obcjodu vlevo stejný, vpravo obdélný. Přízemí bosováno. Ve středu 1. patra dvojosý arkýř nesený jednoduše profilovanými konzolami. Okna obdélná, s profilovanými rámy a suprafenestrami, ve 3. patře s klenáky ve vrcholnicích. Ve 2. a 3. patřekruhové štukové medailony s postavami andílků. Ve dvoře podklenutá pavlač s prutovým zábradlím. Dvorní fasády hladké, okna částečně ve stuhových šambránách. valené sklepy. Vstupní chodba přízemí a přilehlé prostory klenuty dvěma poli zrcadlové klenby. V jižním a uličním křídle novodobá půdní vestavba, uliční korunní římsa zjednodušena.