městský dům

Řadový dvoupatrový dům s fasádou o 5 osách.V pravé krajní ose bosovaného přízemí se vstupuje do domu původním vjezdem,krytým výplňovými vraty.Při novodobých úpravách byl k němu na protější straně symetricky dobudován vchod s výkladcem.Fasádu člení masivní parapetní římsa v 1.p a profilovaná římsa v 2.p.,hl. římsa je podložena zubořezovým vlysem.Obdélná okna rámují v 1.p pilastry nesoucí v frontony,ve 2.p doplňuje jednoduchou lištovou šabránu okenní římsa s konsolami.Ve střední ose vystupuje z průčelí balkón s kovovým zábradlím,který podpírají konsoly pokryté rozvilinami.Ve dvorní, nečleněné fasádě průčelní budovy o 3.osách se dochoval pozůstatek otevřené pavlače,která sem přechází z bočního křídla.