dům U Zlatého půlkola

Dvoupatrový čtyřosý řadový dům na obdélném půdorysu. Parter domu je narušen úpravou výkladců z r. 1927. V patře jsou okna rámována plochou šambránou v suprafenestře, chráněné přímou římsou, mají plochý vykrajovaný obrazec s kapkami. Okna 2. patra jsou rámována plochou širokou šambránou dole s uchy a se štukovým klenákem. Nad korunní římsu vystupuje lichobežný štít s krátkými volutovými křidélky. Ve štítě jsou rovněž dvě okna s klenáky. Interier: Z přízemí sestupují románské opukové schody do románských prostor pod domem, zaklenutých křížovými klenbami. Na klenbě jsou otisky skruže. Stěny jsou z tesaných kvádříků, ve zdi dochován fragment románského okna. Další sklepy jsou již pod čp. 162. Sklep při ulici je gotický, s kamennou valenou klenbou. Přízemí i patra byla přeměněna úpravou ve 20. letech.