dům U Kornovů

Třípatrový, tříosý řadový dům v přízemí s půlelipticky zaklenutým vstupem a krámským výkladcem. Okna v patrech mají profilované šambrány s uchy. Okna 1. patra mají parapetní pole, nad nimi jsou trojúhelné tympanony, okna 2. p. jsou nesena drobnými konzolkami a nad nimi klenáčky nesou segmentové tympanony, okna 3. p. dosedají na římsu, ve středu přetínají šambránu vrcholové klenáky. Patra jsou oddelena římsami, korunní římsa je profilovaná se zuborezem. Dům má hloubkovou dispozici. Krám je klenut valeně s lunetami, chodba je zaklenuta stlačenou valenou klenbou, na chodbu navazuje světlíkový dvorek a na něj navazuje oválné schodište do pater. Pod domem jsou dva klenuté sklepy. V domě jsou dochované dva kamenné portály: pískovcové barokní ostění po pravé straně vstupní chodby a půlkruhový opukový portálek s okosenou hranou osazený ve vstupu do sklepa.