městský dům, z toho jen: výkladec

Původní výkladec byl situovaný v přízemí domu, v levé krajní části fasády do ulice Újezd (poslední dvě osy). Předsazený dřevěný výkladec s dvojicí dveří s vyřezávanými články (konzoly, plné kazety soklu výkladce, horní profilovaná předsazená římsa) pochází přibližně z doby vzniku domu čp. 583, respkt. z let 1900-1903. V roce 1992 rámci rozšíření prodejny v přízemí byl výkladec bez povolení a v rozporu se stanovisky památkových orgánů sejmut. Po zjištění této skutečnosti se majitelé objektu zavázali k navrácení "dočasně sejmutého" výkladce na boční fasádu objektu. K této záležitosti bylo 5.5.1993 vydáno kladné vyjádření PÚPP čj.5780/93/A ve smyslu, že dotčený výkladec, umístěný původně na severní fasádě do ul.Újezd, bude odborně restaurován a nově umístěn na témže domě na východní části fasády do ulice Mělnická, nejpozději do 7/1994 (viz rozhodnutí magistrátu OPP 1824/93 ze dne 8.9.1993 a dále kolaudační rozhodnutí OÚ Prahy 5, čj. Výs.M.Str.583-1008, 3155/94 -In -R ze dne 28.2.1995). Závěr: V roce 2008 mají všechny stávající výkladce jednotnou formu, z 90.let, původní výkladec nikdy osazen nebyl. Nenalezen. Pravděpodobně byl zlikvidován (podle nájemníků se sám rozpadl).