měšťanský dům

Městiště se nalézá v místech někdejšího postranního práva kostela sv. Jana v Oboře, patrně v místech zahrady, v místě nazývané asi "Stará obora". Pozdějo součást čp. 322. Poprvé se dům samostatně objevuje r. 1830, kdy byl koupen italským sirotčincem (k čp. 335). Protože však objekt stál přes ulici, byl prodán v r. 1832 a pak znovu 1839. Nově bylo do budovy vestavěno podkroví r. 1936, po rekonstrukci v l. 1990-92 změněné. Nově provedeny fasády a v interiéru objekt upraven jako hostinec. Malý dvoupatrový domek ve svažitém terénu byl dodatečně v 19. stol. vklíněn do volného trojúhelného prostoru, vytvořeného sousedními domy čp. 334 a 322. Stěnu na obou stranách tupoúhle zalomených průčelí prolamuje trojice oken, dříve bez šambrán, novodobě doplněné o rámující pásy. Nově byl rovněž prolomen vchod v 1. ose zleva do ulice a vhodnější podobu dostaly i tři vikýřová okna podkrovního polopatra. Pův. jsou tak jen fabionové korunní římsy objektu, kamenné ostění vchodu z předzahrádky. Předzahrádka je vymezena mřížovým plotem se čtyřmi zděnými pilíři, mezi prostředními pilíři je vstupní branka. Sklep odpovídá jen části přízemí, je zaklenut valeně z cihel. Pravá polovina domu má klenutí vytvořené čtyřmi poli českých placek, další placky jsou dále k západu. Všechny prostory patra zůstaly plochostropé, půda byla nově upravena.