Prašný dvůr

Areál skládající se z: 1. čp. 515 - hlavní objekt na pozemku 742/7, 2. čp. 523 - přízemní objekt Čp. 515 - hlavní objekt: Trojkřídlý dvoupatrový objekt nepravidelného půdorysu s klasicistním průčelím. Uliční průčelí s bosovanými nárožími členěno kordonovými pásy. Okna rámována stuhovými šambránami, v 1. patře s vyznačenými parapetními římsami a zazdívkami a s přímými nadokenními římsami. Fasády ukončeny profilovanou korunní římsou. Hlavní vstup ve dvouosém vybíhajícím úseku jižního objektu. Členění dvorních průčelí zjednodušeno, pavlače při sevením a jižním křídle. V přízemí starších křídel dva kamenné barokní portálky s uchy. Barokní sklep pod vstupním prostorem polokruhově valeně zaklenut. V přízemí jižního křídla rozlehlý plochostropý prostor hlavního schodiště. Patra plochostropá. Čp. 523 - přízemní objekt vytvořený spojením dvou starších objektů původně užitkového charakteru z 19. století (spojeny v 50. letech 20. století). Průčelí jednoduchá, na části střechy valba, ve střeše drobné vikýře. Levá část objektu zaklenuta pruskými plackami do oválných pasů, pravá část plochostropá. Objekt prošel výraznou rekonstrukcí na přelomu 70. a 80. let 20. století.