dům U Gürtlů

Nárožní dvoupodlažní dům na místě původního objektu, patrně ze 17. století. Dům s pozdně klasicistním hlavním průčelím má zaoblené nároží. Přízemí odděleno profilovanou kordonovou římsou je rytmizováno slepými arkádami s vloženými okny, ve střední ose vchod do restaurace v neprofilovaném kamenném ostění s lunetovým nadsvětlíkem a dvoukřídlými dveřmi. Okna 1. patra v profilovaných šambránách ukončena hladkými suprafenestrami a přímými nadokenními římsami. Okna 2. patra lemována lištovými šambránami s podokenní římsou. Členění bočního průčelí zjednodušené. Sklepy valeně zaklenuté (patrně vrcholně barokní). V přízemí valená klenba s pětibokými výsečemi v chodbě, jinak plackové klenby, patra plochostropá.