dům U Modré koule

Třípatrový řadový dům na místě zbouraného původního objektu, vystavěného ve druhé polovině 17. století. Uliční průčelí čtyřosé, v patrech okna podvojně sdružená. přízemí vymezené kordonovou římsou členěno mělkou bosáží, hlavní vstup i okna ukončeny segmentovým záklenkem.Okna zdůrazněna plastickými suprafenestrami, původní vstupní dveře zdobeny v nadsvětlíku kružbovými motivy. Okna 1. a 2. patra rámována novogotickými pruty, pod okny ve 2. patře motiv čtyřlistu. Ze zadního průčelí vystupují dva postranní rizality. Sklepy se skládají z drobných prostor klenutých segmentovými valenými klenbami. Přízemí zaklenuto rovněž segmentově valeně. Hlavní schodiště umístěné ve dvorním traktu je visuté, s tyčovým zábradlím zdobeným kruhovými růžicemi s výplní rotujících plaménků. Patra plochostropá. Ve střeše 4 vikýře s pultovou střechou prosvětlující novodobou půdní vestavbu.