Hanzalský dům

Dvoupatrový nárožní dům s okoseným nárožím, uliční průčelí klasicistní s pásově bosovaným přízemím, odděleným od 1. patra profilovanou kordonovou římsou. Hlavní průčelí symetricky řešeno, v přízemí pětiosé, patra sedmiosá. Střední vstup orámován pravoúhlým kamenným ostěním s klasicistními dveřmi. Po straně vstupu v levé krajní ose okno se segmentovým záklenkem, vpadlou šambránu zdobí osový klenák, obdobně řešena slepá pravá krajní osa. Okna pater lemují profilované šambrány, v 1. patře s parapetními i přímými nadokenními římsami, 2. patro odděleno průběžnou parapetní římsou. Průčelí vnitřního obdélného dvora překryto segmentově podklenutými pavlačemi s klasicistním tyčovým zábradlím. Ve 2. patře novodobá konstrukce pavlače. Pod severozápadním nárožím renesanční, stlačeně valeně zaklenutý sklep. Vstupní chodba přízemí segmentově zaklenutá, jinak přízemí a patra plochostropá.