dům U Hnědého koníčka

Dům s třípatrovým západním uličním průčelím a patrovým jižním křídlem. Hlavní uliční průčelí osmiosé, s klasicistním členěním s pozdně barokními prvky. Nároží mělce bosována, nad přízemím v 5. ose kordonová římsa segmentově zvednuta nad vstupním portálem s mělkým ostěním. Okna 1. a 2. patra rámována stuhovými šambránami, v 1. patře s uchy a suprafenestrami s trojúhelnými či segmentově zvednutými římsami. Patrové klasicistní průčelí jižního křídla je směrem do Hroznové ulice dvouosé s pásovou parapetní římsou, do ul. Jiřího Červeného pětiosé s přímými nadokenními římsami. Průčelí většího severního dvora novodobě upravená, v malém jižním dvoře nepodklenuté pavlače s klasicistním zábradlím, kryté prosklením. Sklep zaklenut valeně z cihel, přízemí plochostropé, v severozápadním nároží původní dispozice místnost s polem renesanční křížové klenby s hřebínky. Klasicistní dvorní přístavek překlenut čtyřmi poli segmentové (plackové) klenby do pasů.Po levé straně průjezdu visuté klasicistní schodiště. Novodobě upravován půdní prostor.