dům U Sixtů

Trojkřídlý dům. Fasáda do Prokopské ul.: osmiosá, třípatrová. Profilovaná kordonová římsa, pásové mezipatrové římsy s vybíhajícími nadokenními frontony. Přízemí a nároží s mělkou bosáží, okna podvojně sdružená. Kamenný vstupní portál s polokruhovým záklenkem, v horních rozích vykrajenovaný, rámovaný rytou linkou, s patečními a vrcholovým klenákem s reliéfem sv. Prokopa. Plocha pater plochá pole vykrajovaná omítanými rámci, vnitřní pole hrubě omítaná. 1. a 2.p. okna se stuhovými šambránami, pod parapetními římsami štuky s čabrakovými motivy, suprafenestry mělce zdobené boltcovými a zavíjenými ornamenty, akantem, andílčími hlavami či rokajemi. V 1.p. nadokenní římsy segmentové ve 2.p. trojúhelně vyzvednuté. Ve 3.p. zdobení zjednodušeno, okna orámovaná páskovým ornamentem. Konzolová korunní římsa, plná atika, osový vikýř s volutovým štítkem, náročně profilovaná římsa podložen medailonem orámovaným akantem, s maskou ve vrcholu. Sochařská výzdoba atiky chybí. Mezi 4. a 5.osou v 1.p. mariánský obraz se štukovým rámováním. Dvorní průčelí plochá, , segmentově zaklenutý výstup z průjezdu, segmentem či polokruhově ukončená okna do schodišťové síně Zadní křídlo novodobý oválně klenutý průchod se schodištěm