dům U Tří duh

Dům "U tří duh" má sklepy z předhusitské výstavby. Pozdně gotického původu je i přední část pravého dvorního křídla. V letech 1549 a 1580 došlo k renesanční přestavbě. Do r. 1772 proběhla zásadní barokní přestavba. Nový (dnešní) vzhled dala domu nová fasáda z r. 1883, provedená podle návrhu stav. J. Kudláčka. Řadový dvoupatrový dům leží na hloubkové úzké parcele. Ve všech podlažích, oddělených kordony, má fasáda odlišné členění. Profilace ostění oken 1. p. by mohla být ještě renesanční, s charakteristickou lištou i typickým potrojným sdružením. Okna 2. p. ukazují na vznik během historizující přestavby (1883). Obě patra se půdorysným schématem liší nejen od přízemí, ale také od sebe navzájem., mají klasicistní dispozici.