dům U Morgensternů

Patro je vysazeno na konzolách (typické pro renesanční stavby). V 18. stol. přestavěn do palácové podoby. Na počátku 19. století úprava do klasicistní podoby. Nad vstupním portálem v Liliové ulici je erb hraběte Čejky z Olbramovic. Průčelí v Liliové ulici je pětiosé, bohatě členěné z 2. desetiletí 18. století. V patře konzoly vyrovnávají nerovnosti uliční čáry. Charakteristické je oddělení profilovaného překladu, který však nesou ploché stojky po stranách. Suprafenestrum oken je tumbovitě utvářeno a zakončeno přímou římsou, pouze ve střední ose segmentově vzdutou. Barokizující vikýře podkroví vznikly až v r. 1931. Průčelí do Anenské ulice odpovidá českým barokně klasicistním tendencím. Členěné je v patře pilastry s čabrakovými hlavicemi. Šambrány oken, s podloženými volutově stočenými uchy, doplňují nověji upravené parapety a jednoduché suprafenestry.