Kokořovský palác

Do ulice se obrací třípatrovou desetiosou fasádou se středním rizalitem. Přízemí je otevřeno velkými výkladci či vstupy, mezi nimi jsou toskánské pilastry, nesoucí římsu 1.patra. U oken fasády se objevují kuželky vsazené do parapetu, segmentové římsy či trojúhelné tympanony v suprafenestře. Nad středním rizalitem je atika. Dům v Řetězové je trojkřídlý třípatrový objekt se schodišťovou věží. Uliční fasáda má barokní charakter, utváří ji sdružená okna v šambránách se segmentovými či trojůhlenými římsami s různorodou reliéfní výzdobou v suprafenestrách: zavěšené kartuše rámované šátky, květinové kartuše s girlandami, větévky uspořádané jako trofeje, květinové věnce apod. Okna jsou vertikálně propojena parapetními poli. Vstup je segmentově ukončen s masivním pískovcovým klenákem s reliéfem lví hlavy. Přízemí je převážně zaklenuto a to valenou klenbou s lunetami. Budovy byly upraveny pro potřeby AMU.