dům U Modrého hroznu

Třípatrový čtyřoký dům s dvorkem v JZ části parcely. V přízemí jsou po stranách hlavního vstupu výkladce. Dveře jsou kazetové s velmi plasticky provedenou klapačkou. Nadsvětlík chrání kovaná dekorativní mříž. Okna prvního a druhého patra mají vykrajované pole v parapetu a v suprafenestře, kde je završenou segmentovou římsou. Okna třetího patra jsou rámována pouze páskovou šambránou. Vertikálně člení dům dvojice pilastrů, která prozrazuje původní dva domy. Fasádu završuje segmentově ukončený štít s drobnými volutovými křidélky a s oválným oknem. Interiér. Vstupuje se úzkou klenutou chodbou která ústí do vřetenového schodiště. Přízemí je plochostropé. Sklepy: jsou přístupné po schodišti ze dvorka, jsou klenuté valenou klenbou z lomového zdiva, někde se stopami šalování Ve sklepech se dochovaly drobné gotické architektonické prvky – portálky patky ostění apod.