dům U Zlatého tygra

Dvoupatrový dům s dvojicí bočních křídel obepínajícími dvorek. Fasáda o dvou sdružených osách má prosté klasicistní provedení. Vlevo v přízemí je osazen půlkruhový gotický portál s okoseným ostěním, nad portálem je rozměrný reliéf zlatého tygra. Fasádě vytváří rámec bosáž při krajích. Okna jsou rámována páskovou šambránou. Fasádu završuje mohutná korunní římsa, nad kterou je nasazen do strmé valby vikýř se dvěma otvory s půlkruhovými záklenky. Velkou hodnotu mají renesanční krovy. Na dvorním průčelí obíhá zaklená pavlač, zastropen byl i dvoreček. Interiér: přízemí je klenuto valenými klenbami. Schodiště do pater je zaklenuté, u patek klenby se dochovaly kamenné konzolky. V patře jsou pouze dvě klenuté místnosti. Dům má dva gotické klenuté sklepy, do prvního se vstupuje lomeným portálkem.