měšťanský dům U Bílého lva

Hl. jednopatrové stavení pod mansardovou střechou zabírá severozáp. díl parcely. Jednoduché čtyrosé uliční průčelí s obdélným vstupem v 2. ose zprava člení pouze nad otvory v přízemí nízké plné frontony, podložené dvojicemi konzol. Za vnějšími okny byly zde osazeny mříže ze zprohýbaných prutů. V přízemí se dochovaly dva prostory s trámovými stropy; rovné stropy místností při ulici v 1. p. obíhá odsazený fabion. Pod schodištem na podkovovitém půdorysu v nárožním dvorním výstupku je současne situován vstup do sklepa pod přilehlým dvorem. Jeho přední polovina na lichobežném půdorysu je pod cihelnou valenou klenbou, navazující pravidelný díl, zasahující zčásti pod zeď kapucínské zahrady, nese klenbu z lomového kamene, patrně ještě renesanční. Na hl. budovu navazují vlevo ohradní zeď dvora se vstupem v pravoúhlém rámci a celo levého dvorního křídla s novodobým výjezdem do garáže a okénkem do 1. p. Hloubkový jednotrakt vých. křídla je pod rovnými stropy, zadní umístěno v přízemí s viditelným trámovým podhledem. Podél dvorního průčelí křídla probíhá novodobá pavlač, podklenutá segmenty a přístupná vnějším schodištěm. Pod pavlačí lze vstoupit do menšího sklípku, zabíhajícího pod zahradu kapucínského kláštera, který je patrně rovněž předbělohorského původu. Zadní díl jeho valené klenby je z lomového kamene, přední z cihel.