dům U Hvězdy

Řadový dvoupatrový dům. Symetrické šestiosé průčelí s mělkým středním dvouosým risalitem. V přízemí vstupy do krámců a vstup do domu s dvoukřídlými výplňovými dveřmi. Kordonová římsa nad průčelím s omítkovým vlysem s rozetkami. Čtyřdílná okna 1. p. rámují profilované šambrány, přímé nadokenní římsy podpírají volutové konsolky se zavěšenými listovými festony, parapety a plochy pod římsami vyplňují vpadlé obdélníky. Mezi středními okny je domovní znamení - osmmicípá hvězda a zašlý mariánský obrázek. Architektonické řešení 2. p. je jednodušší, profilované okenní šambrány dosedají na průběžnou římsu a chrání je nadokenní římsy. Římsa nad 2. p. vymezuje půdní nadezdívku, v každé ose s ležatým oválným okénkem. Dvorní průčelí jsou architektonicky bezvýznamná, podél levého dvorního křídla probíhá pavlač s litinovým zábradlím.