Koukolovský dům

Hl. budova+ východní křídlo+zadní budova+modlitebna Fasáda do ul. Karolíny Světlé: pětiosá, mělký risalit středních 3 os, zjednodušené přízemí, okna přízemí rámovaná jednoduchými pásy, portál průjezdu na 2. ose zleva s půlkruhovým záklenkem s profilovanou archivoltou se svazkovým klenákem, dřevěné dvoukřídlé dveře s obdélnými výplněmi. Patra přísně symetrická, osy 1+3+1 oddělené bosovanými pásy. Okna v patrech bohatě profilované šambrány s uchy, v 1.p. se zvýrazněným parapetem a průběžnou podokenní římsou. Střední okna s troujúhelnými, krajní s rozeklanými segmentovými frontony s vloženými kartušemi. Okna 2.p. v šambránách klenáčky, poslední navíc parapetní čabraky.Mohutná hl. římsa s volutovými konzolkami, atiková nadezdívka nad středním dílem, střední blok jako štít s rozeklaným segmentovým nástavcem, na koncích nižších křídel štukové vázy. Fasáda do Betlémské ul. v detailu řešeno shodně, šestiosá, střídají se jednotlivá okna se sdruženými, jednotlivá okna 1.p. nesou segmentové frontony s kartušemi, sdružená s přímými nadokenními římsami s dvojicemi masek. Členění oken 2.p. shodne s risalitem do K. Světlé. Meziokenní pilíře 2.p. obdélné výplně. Osy otvorů přízemí nesedí s patry. Dva obdélné vchody s nadsvětlíky a jednoduchými dveřmi, mezi okny přízemí pamětní deska s bustou. Fasáda V křídla do Betlémské ul.: shodně s hl. budovou, šesiosá, novodobě upravený vstup do modlitebny ve dvoře Dvorní průčelí všech budov zbavena členění. Fasáda do ul. Boršov: dvoupatrová, osmiosá, v patrech s nerámovanými okny, ploché podokenní římsy, přízemí oddělené kordonovým pásem, v levé zalomené části jednoduchý portál býv. průjezdu s klenákem v půleliptickém záklenku. V přízemí menší čtvercová okénka s úzkou vpadlou šambránou. Dvorní průčelí zadní budovy: pavlač na jednoduchých konzolách, prutové zábradlí s prstenci