dům U Hejduků

Malý domek se do náměstí obrací pouze dvěma okenními osami. Parter a patra od sebe oddělují profilované římsy, přízemí navíc člení pásování. Vlevo je nově segmentově upravený krámcový potrál z r. 1969, vpravo pravoúhlý vstup s nadsvětlíkem. okna mají lištové šambrány s porušenými podokenními římsami. Střecha se do náměstí obrací valbou. již. dvorní průčelí postrádá členění, je rovněž dvojosé. Sklep klasicistní z 1. pol. 19. stol. Přízemí je hloubkový dvoutrakt, v přední části plochostropý, vzadu s valenou polooválnou klenbou, ve střední patrii (snad někdejší černé kuchyni) se segmentem. Schody na konci plochostropé chodby v pravém traktu jsou dvouramenné vřetenové, jenž prolamuje kruhový otvor. Místnosti patra plochostropé, architektonicky nezajímavé.