dům U Bílé čelisti

Řadový dvoupatrový dům se sedlovou střechou, v úrovni 1. p. dvorek, po straně s přízemními dvorními křídly. Uliční průčelí čtyřosé, přízemí a 1. p. oddělují kordonové římsy. V přízemí je umístěn obdélný kamenný portál, uzavřený prostými dvoukřídlými dveřmi s pův. kováním. Okna 1. p. mají profilované okenní šambrány s frontony, ve 2. p. jsou menší, s prostými stuhovými šambránami. Dvorní průčelí hl. budovy je jednopatrové, v přízemí s dvoukřídlými klasicistními dveřmi, patra pětiosá. Vysoká opěrná zeď na sev. straně dvorka je současně schodišťovou stěnou zpřístupňující zahrádku na 2. terase. Schodiště je kamenné, podesty dlážděné. křídlo na vých straně dvorka jednopatrové, s klasicistními dveřmi a okénkem, opatřeným klas. mříží, na 1. terase opět jednopatrové. z podest schodiště vedou vchody do jednotlivých podlaží. Obdobně je řešeno záp. křídlo. Přízemí průčelní budovy je hloubkovým je hloubkovým trojtraktem. Střední trakt tvoří domovní chodba, jejíž přední úsek je valeně klenutý. Před stupni napravo je nástup na vřetenové schodiště tvaru U. Chodba za schodištěm pokračuje k valeně klenutému sklepu. Nalevo se do ulice obrací plochostropá místnost s alkovnou, s dřevěným trámovým stropem. Vpravo do ulice je větší plochostropá místnost, za ní další valeně klenutá, bez přímého osvětlení, s býv. studnou (nyní nově obezděna). 1. p. je příčně dvoutraktové, se třemi plochostropými místnostmi do ulice, v jedné z nich se nachází restaurovaný malovaný trámový strop. V zadním traktu uprostřed schodiště, pokračující jedním ramenem do 2. p. z podesty 1. p. vede vchod na dvorek, po stranách podesty jsou plochostropé místnosti, z nichž se vstupuje do dvorních křídel a na záp. do valeně klenutého sklepa. 2. p. hlavní budovy je plochostropé, rovněž tak všechny prostory dvorních křídel.