dům U Zlatého koníka

Do nábřeží dvoupatrový, do ulice třípatrový řadový dům o čtyřech křídlech ve svahu. Devítiosé západní průčelí(klasicismus/neorenesance) a desetiosé východní(klasicismus). Okna do nábřeží završena půlkruhově s háky v pasování.Vstupní dveře jsou výplňové, přízemí odděluje kordonová římsa. Okna pater mají podokenní i nadokenní římsy. Západní průčelí v přízemí s otvory zaklenutými segmentově s klenákem. Klasicistní vrata vpravo od středu. Nad okny 1. p., odděleného kordonem, jsou zčásti rovné římsy, které v rozsahu šest os vpravo střídají trojúhelníkové frontony. Ve 2. p. rovné římsy. Pavlače lemují ve dvoře vých. křídlo, v úrovni 1. p. i již. křídlo a krátký úsek sev. křídla; pavlače zčásti podepírají krakorce.