měšťanský dům

Lichoběžníkový půdorys s dvěma protilehlými dvoutrakty spojenými dvěma jednotrakty. Boční a zadní část o patro vyšší. Hlavní průčelí: dvoupatrové, 11 okenních os, risalit na pěti středových osách, trojúhelný štít s palmetovou výplní. Přízemí bosované, patra spojují po stranách pilastry vysokého řádu. Vchod i lícová okna jsou v přízemí půlkruhově zakončená, okna v patrech jsou obdélná s římsami. Průčelí do Divadelní ulice: 15 os, Přízemí s bosáží, v horních patrech vystupují z hladké stěny výrazné nadokenní římsy. Střed tvoří pětiosý risalit, tři střední osy zabírá pův. vjezd, postranní je novodobý (20. léta). Ve dvoře u hl. budovy polygonální tříosý schodištní risalit, rámovaný v rozích lisenami. Ve dvoře pavlače.