dům U Modrého kola

Čtyřkřídlý dům s vystupující hlavní budovou do Perštýna + volně stojící novostavba ve dvoře. Průčelí hl. budovy dvoupatrové šestiosé, dvě prostřední osy vyznačeny mělkým risalitem s trojúhelnýmm atikovým štítem. V přízemí zbytky pásové rustiky včetně nároží. Vstupní portál s archivoltou doplněnou klenákem. Krámcový vchod je novodobý. Okna v 1.p. přímé segmentové a trouhelné římsy. Parapety obou pater vpadlá pole. Fasáda do Martinské ulice dvouosá, na ni navazuje jednopatrová šesnáctiosá fasáda bočního křídla. Nad 9. osou trojúhelný vikýř se segmentovým oknem s atikovými balustrovými zídkami. Boční fasáda vedlejšího křídla je jednopatrová tříosá, Okna s plochými štukovými šambránami v parapetu doplněné čabrakovými poli. Dvorní fasáda hl. budovy jednopatrová, tříosá, okna v 1.p. segmentová. Vpravo fasáda třípatrové budovy s navazujícím novodobým severním křídlem. Fasáda jižního křídla s klasicistními arkádami v přízemí. Pavlač v patře chráněná stříškou na dřevěných sloupcích. Jedenáctiosé vých. křídlo prolamuje na již. konci průjezd do Martinské ul. se segmentovou archivoltou, okna 1. p. mají stuhové šambrány. Střední, volně stojící budova je dvoupatrová, na již. straně s úzkým mostem v 1. a 2. p. do novodobého křídla na záp. a na již.straně.