dům U Zlatého okouna

Čtyřpatrová budova. Fasáda do Rytířské ul. šestiosá, střední dvě sdružené , zvýrazněné vystouplými pásy. Nad parterem s markýzou dochované barokní členění. Okna v 1.p. zjednodušené čabrakové parapety, suprafenestry vyplňuje dekor mřížky. Římsa nad suprafenestry zvlněná oblomená z kordonové římsy. Okna 2.p. s volutově stočenými uchy a římsami, v bočních osách trojúhelně vzduté, ve středních sdružených segmentové. Okna v 3.p. mají středový klenák. Střecha krytá atikou propojující středové vikýře, segmentově vystupující flankované nakoso postavenými pilastry. Křídlo do Provaznické ul. nahrazeno třítraktovou čtyřpatrovou novostavbou se 2 suterény a podkrovím v sedlové střeše. Fasáda pětiosá keramicky obložená s vysokými plastickými rámy. Francouzská okna ve střední ose a vchod do domu kryty kovovými mřížemi (art deco). Do prostoru mezi novostavbou a křídlem do Rytířské vložil Lehmann patrovou obchodní dvoranu s ochozem a skleněnou střechou a vyvedl z ní pasáž do Rytířské. Železobetonová skeletová konstrukce, užitá v nových částech objektu, byla přitom vestavěna i do jeho barokního křídla.