dům U Tří stupňů

Dvoukřídlý, dvoupatrový dům. Předstupuje o šířku loubí do náměstí. Levá část průčelí předstupující - dvě stlačené arkády s vyznačenými závěrovými klenáky. Tři hranolové předstupující pilíře, římsy oblomené z kordonové římsy. Podokenní římsa 1.p.. Vlys završený profilovanou podokenní římsou oddělující patra od sebe. Tři okna se šambránami, v 1.p. s klenáky v překladu. Bohatě profilovaná korunní římsa, atika rozčlenění lisenami. Prosté reliéfní obrazce mezi 2 středními lisenami. Nízký trojúhelný štít s obdélným okénkem s nadokenní římsou. Na jižní straně pilíř. Arkáda podloubí zalomena. Parter vlevo s pásováním s vyznačenými háky nad arkádou. V každém patře 1 okno, fasáda shodně členěná s hl. částí. Severní fasáda jednoosá a shodně řešená, oblouk loubí stlačeně klenutý. V parteru ustupující jednoosé části je segmentem zaklenutý vchod s novou úpravou, na sev. straně, vzniklé odsunutím novostavby školy za dřívější frontu, je v parteru stlačeně završený výkladec. Členění obou fasád je shodné s ostatními; bylo také provedeno r. 1890. Dvorní fasády nemají architektonické členění, u jednopatrové části dvorního křídla je vnější schodiště.