dům U Bílého beránka

Řadový jednopatrový dům s obytným podkrovím stojí na hloubkově zastavěné parcele. objekt kryje sedlová střecha. Hlavní fasáda je tříosá, souč. vzhled pochází z r. 1912. Přízemí člení pásová rustika, v patře zdobící pouze nároží. patro zakončuje profilovaná korunní římsa, nad ní se zdvihá atiková zídka, z níž vyrůstá trojdílný štít, střední část rámována rustikou, završena segmentovým frontonem. ve středu štítu dvě obdélná okna, boční křídla jsou konkávně vybraná, zakončená čučky. V přízemí vpravo obdélný kamenný portál s půlkruhovým nadsvětlíkem s mříží. vlevo v ostění otvor výkladce s vrcholovým klenákem. Okna rámují profilované šambrány s uchy, zdobené klenáky se střapci. Dům má dva klenuté sklepy, v zadním traktu dvě drobné, valeně klenuté místnosti a pokoj, klenutý plackou.