Vratislavský dům

Dům palácového typu. Fasáda do Jilské ul.: nepravidelné rozložení (1+2+2 okenní osy), dvoupatrová, vrcholně barokní. Trojúhelný štít nad 4 pravými osami. Kompozitní pilastry vysokého řádu v části bez oken. Ve středních osách pilastry nesoucí jen úsek kladí, v přízemí liseny. Okna 1.p. s tumbovitými parapety a suprafenestrami s medailony s reliéfními bustami imperátorů, ukončeny přímými, segmentově a trojúhelně vzdutými římsami. Okna 2.p. s páskami, novodobé rozšíření otvorů, šambrány tak zúženy, Asymetricky položený portál, flankovaný šikmo natočenými pilastry s volutovými hlavicemi, konzoly nesoucí balkón v 1.p., novobarokní vrata, Dvorní průčelí nečleněné, novější pavlač chráněná zábradlím.