dům U Zlaté koruny

Nárožní třípatrová stavba+připojený objekt. Nárožní část: 2+2 osy do Malého náměstí a 2 osy do Karlovy ul. Prosté členění s lisenami, ty jsou přeťaté kordonovými římsami, Okna se šambrány s uchy a kapkami, šambrány porušené novými lícovými okny. Plná atika. Fragmenty pozdně gotických oken s kamennými kříži a zbytky raně barokních malovaných diamantových řezů v parapetech. V nároží reliéf se dvěma putti nesoucí královskou korunu. Parter novodobý, do Karlovy ul. osazen typově pozdně renesanční znamení s korunou. Tříosá fasáda do Karlovy ul. lemovaná rustikovanými pásy, kordonové římsy, okna s charakteristickými šambránami, v 1.p. doplněny suprafenestrami ukončenými střídavě trojúhelně a segmentově vzdutými přímými římsami. Parapety zdobené vystouplými vykrajovanými poli. Novodobý parter, přistavěno 3.p. Dvorní fasády prosté, upravené stuhové šambrány, přízemí dvorku novodobě zastřešeno.