dům U Modré lodi

Řadový třípatrový dům, příčné křídlo krátké do tvaru T. Vyplnil původní uličku, nemá vlastní hraniční zdi. Fasáda do Melantrichovy ul.: tříosá, hladká, kordonová římsa výrazně vysazená, korunní římsa se štítovou atikou zvlněného obrysu se segmentovou římsou, uprostřed barokní socha, po stranách rokokové vázy. V přízemí rekonstruovaná kamenná ostění. vpravo půlkruhově zaklenutý vstup s jednokřídlými dveřmi s motivy pletenců, zalamovaných rámů a triglyfových pilastrových hlavic (truhlářská práce z 1616), nadsvětlík s kovanou mříží s volutovými motivy, vlevo segmentově ukončený výkladec. Vlevo pamětní deska na J. Myslivečka a nad ní jeho busta (Jiří Krištůfek 1989). Okna v 1.p. rámována šambránami, v nadokenní i parapetní ploše zdobená vykrajovanými štukovými výplněmi, suprafenestry se segmentovými a zvlněnými římsami. Okna 2.p.stejně velká, stejně zdobená v nadokenní a parapetní ploše, suprafenestry s přímými římsami. Okna v 3.p. menší s plochými šambránami. Všechna okna jsou novodobě členěná.