dům U Tří zlatých prstenů

Řadový dům o 4NP byl vybudován na hluboké úzké parcele. Hl. průčelí je čtyřosé. V přízemí, se uplatňují kromě starých dvoukřídlých vrat krámské portály. Plochu pater člení pásová rustika. Okna lemují stuhové šambranány s uchy. V 2.NP mají římsy nad vlysem s rozvilinami. Parapety pokrývají reliéfy akantů, ve středním poli je domovní znamení tří prstenů. Nad okny horních pater jsou rovné římsy. Ve 3.NP římsy provází zubořez a pás nad nimi pokrývá sedm rozet. Pod korunní římsou běží pás reliéfních "psaníček". Z nízké atiky se zvedá nad střední dvojicí os nízký vikýřový štít s trojúhelným frontonem. Dvorní fasády jsou hladké.Objekt je ve své dispozici podélným dvoutraktem. Kamenné klenuté sklepy jsou pod uliční i dvorní částí domu. Valeně klenutý průchod v přízemí s vestavěným obchodem v dřevěné konstrukci vede do dvorku s pavlačemi na železných (2.NP) a kamenných (3.NP) krakorcích. Nástupní otevřené schodiště na pavlač vede při západní straně dvorku. Severní část domu v přízemí vyplňuje gotický prostor zaklenutý dvěma poli křížové klenby. Ve východní části dispozice je klasicitní schodiště. Dispozice prostorů v patrech byly novodobě upraveny. V 2. a 3.NP se ve východní části uličního traktu dochovaly místnosti s valenými klenbami se styčnými lunetami. Do krovu nad hlavní budovou je vestavěno podkroví. Severní část parcely vyplňuje jednopatrový domek.